summer love

"Allt om män - handbok för kvinnor riktar sig till alla de kvinnor därute som försökt sig på att kommunicera med en katt eller en hund, lärt sig det och nu vill försöka sig på att kommunicera med män"

Oookej, ni tänkte såå tänkte jag och slog mig till ro, läste och lärde. Efter cirka en timme hade jag tagit mig till den motsatta pärmen och kände mig inte faktiskt inte särskilt mycket som en bättre man-förstå-sig-påare.. Dock vet jag nu hur man lagar en hälsosam frukost till min man utan att han protesterar, jag vet hur mannen utvecklats genom historien från hårig neandertal-man till uniformerad 2000-talsman via den kjolbärande antika mannen och genom 70-talets flummiga hippieman. Jag har lärt mig egenskaperna för olika manliga stereotyper, t.ex den att Kroppsbyggar-Dans bästa raggningsreplik är "Hej, det är din tur nu!", och att man bör akta sig för Media-Lars stressade tillvaro och lika stressade kärleksliv och NU vet jag att Byggar-Dannes parningsrop endast består av en busvissling. (nooo shit, sherlock?)
Jag vet hur man ska bete sig i olika situationer för att han inte ska gömma sig i sin mansbubbla och få panik eftersom jag pratar och analyserar för mycket samt överdriver situationen. Jag har lärt mig att uppmuntra honom och berätta att det är MANLIGT att städa och att sushi faktiskt är bättre för hälsan än pizza.

Sjukt underhållande bok, men neeeej, inte ens den gjorde mig klokare. För jag har kanske ett läshuvud, men fullt såå genialt är det inte :)

 

slut

Ja, allting är slut nu....

...säger dom, jag säger att det är nu det börjar. 12 år var nog, nu vill jag andas innan jag tar tag i mina lärarstudier. Nu vill jag resa, leva och se allt jag tidigare bara drömt om. Jag vill umgås med de jag vill, jag vill göra vad jag vill. Jag vill inte låtsas trivas där jag inte trivs. Jag vill bara göra precis exakt det mitt hjärta säger åt mig.

Fast just nu säger dock min hjärna att den behöver vila, mitt blodomlopp att det pumpat runt blod med för mycket starka vätskor under alldeles för lång tid och min kropp att den behöver en rejäl detox.
Men gud vilka veckor det varit.
Den magiska sagolika balen på Grand, den intensiva och alldeles underbara studentveckan som avrundades med - det bästa av allt - min frigivning, STUDENTEN. Fortfarande fattar jag inte, när jag sitter där och tittar på alla bilder, att allt är över. Allt jag längtat efter under tre år är över, nu börjar den där suddiga evigheten som inte alls är lika självklar, lika inrutad och förutsägbar. Idag är andra dagen i den overkliga tiden efteråt. Och känslorna är faktiskt fortfarande väldigt blandade, för jag kommer (JA, jag erkänner) faktiskt att sakna min lilla trånga gymnasieskola en del....
image7
image6
 

Men nu ser vi framåt och då väntar en liten vecka på Coop Extra, sen kommer tre veckor av total semester. Oj oj oj, jag vet någon som ska njuta av livet då.

NU, ska jag berätta för er att jag ska lusläsa min mest användbara studentpresent - nämligen boken:

"Allt om män - Handbok för kvinnor"