Geisha-dagen

Ett av resans storsta missions: Now completed.

Klockan 10 imorse gick vi dit, osminkade och redo. Vi blev tilldelade en rosa morgonrock och ett par skitfula tastrumpor samt varsin japansk liten sminkos. De drog upp vara har i ett svart harnat och malade vara ansikten, halsar och nackar alldeles vita. Ogonen sotades och lapparna blev knallroda. Varsin peruk fick vi ocksa, en svart sadan, med en vacker uppsattning fylld med blommor. Vi blev upplindade med massor av lager av underklanningar, handdukar och snoren. Toppen pa verket blev en valdigt monstrad kimono. Och efter denna dramatiska forvandling var det dags for fotografering.

Det later ju sjalvklart som vi forvandlades till tre underskona geishor - vilket vi i princip gjorde med vissa parenteser.

Det vi till oigenkannlighet blev utkladda till kallas egentligen for maiko - som ungefar ar en geisha under utbildning. Skillnaden utseendemassigt ar den att en maiko ar lite sotare, oskuldsfullare och lite mer flickig. Och med roligare detaljer och piggare farger. Geishan ar mer stilren, mogen och rutinerad. Eftersom vi under denna resa varit det flickigaste tankbara, tyckte vi allihop att detta alternativ var det absolut mest passande. Och det var dessutom billigare.

Herrejesus, vad coola vi blev! Ni anar inte. Det irriterar mig fruktansvart att det inte finns en enda ordentlig dator att ladda upp bilder pa.. De kommer snart pa facebook. Snart Snart.

Dagens bonus nar det kommer till temat geisha var att nar jag i min enamhet tog en eftermiddagspromenad i trakten - Gion, vilket ar Japans geisha-tataste omrade - fick se tre akta sadana pavag till ett av sina "moten". (Vart ar har att notera att de faktiskt inte ar ett dugg prostituerade utan funkar mer som en slags underhallningsflicka som haller upp te, sjunger, laser dikter och ar allmant kulturellt utbildad) Att fa se en akta geisha live ar ganska coolt med tanke pa att det i dagslaget endast finns cirka 1000 geishor i "tjanst" i hela Japan. 

Yes, jag ar faktiskt valdigt nojd med dagens astadkommanden.



Ses pa lordag!!! (resedagboken.se MathildaBrandin ett ord)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback