Sa bra gick det att sova ut..

Somn? JUST det, det var darfor vi valde att aka tillbaka till ett hostel. Skitbra, tyckte vi.. Sa da bestamde vi oss for att satsa pa en utgang i flashiga Tokyo. Vi bor ganska langt bort fran smeten och metron slutar ga redan vi midnatt.. Och borjar igen kl 5 pa morgonen. Tar cirka en halvtimme, som 174an nar man ska ut i Malmo.liksom. No worries. Sa den metron fick bli vart mal - for taxi i Tokyo kan man bara dromma golddigger-drommar om. Men, det ar ju luugnt tankte vi.. vi kan ju sova hur lange vi vill!

Trodde vi. Fardigsminkade, superpeppade och med en stabilt paborjad flaska gin fick vi da nyheten... Vilken var att alla pa grund av en massive outbreak of swineflu var tvugna att lamna hostelet absolut senast klockan 08.00 dagen efter for att ge plats at en genomgaende sanering. varpa vi inte skulle fa tilltrade igen forran ca 15. BINGO. Efter en snabb kalkylering kom vi fram till att vi skulle va hemma cirka klockan 6 och darmed fa stabila 1,5 timmars somn att driva runt med i ett sondagsgalet Tokyo. Plus trolig bakfylla..  

Men ut skulle vi fanioss. Och ut gick vi. Upp kom vi imorse. Och det gick bra, vi fann en park. La oss pa graset, dackade ett par timmar. Njot av bade livet och den den varma solen.. Vandrade runt i parker fulla med vackra manniskor som sysslade med diverse sporter och ovningar. De fikade, myste och njot av en ledig dag. Jag bjod in mig sjalv hoppade lite hopprep med ett gang japanska ungdomar.. Vi hade allmant mysigt. Vi spanade ocksa in Cosplay-zoku - de dar ungdomarna i totalt galna och farglada, flummiga klader som man alltid brukar se bilder av. Sondagar ar dagen da de brukar samlas i flock och lata turister i andra flockar ta massa bilder av dem. De var verkligen riktigt spejsade. 

Tokyo sahar langt? Behover jag saga att jag redan ar fralst? Det ar Asien, fortfarande underbara Asien.. Men det finns anda en viss touch av Vast som man anda langtar lite efter. Lite mer liknande mentalitet. 
Allt ar kitchigt, rosa och plast. Alla har rosa mobiler. Hello Kitty ar storre an Buddah.. Och manniskor ar sa fruktansvart trevliga. Inte sadar patrangande trevliga som de kanske kunde vara i Kina ibland -anfoll en i flock for att man var turist liksom. De har anda sitt eget space, som man dock ar mer an valkommen att joina.

Och..svenska man - slang er hart i vaggen! Nar det kommer till stilmedvetenhet och coola modiga kladstilar  far japanen den tillsynes trendmedvetne svensken att framsta som nagot fran stenaldern.. Asiatiska man ar underskattade. Med underdrift!

Det ar nagot magiskt med denna stan. Kan dock inte satta fingret exakt pa var magin sitter.. Men jag har ett par dagar kvar att hitta det.

(resedagboken.se MathildaBrandin ett ord!)

Kommentarer
Postat av: Slemhög

Min man har faktiskt Tokyo-stil! :)



Miss ya!

2009-05-11 @ 14:46:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback