fidelity

Alltså, inte för att min värld rasar samman. Men det som skrämmer mig är hur dumförklarad man kan bli ibland. Jag må vara förvirrad glömsk och tankspridd. Men fan inte dum. Jag har alla mina sinnen i sitt fulla bruk.  Vi lever på samma jord och såna saker når fram till slut, anyhow.
Men jag bryr mig uppriktigt sagt inte. Jag har precis vad jag behöver och det enda jag behöver koncentrera mig på är...ja ni vet... den 14e juni 2007. (och Sara Jönsson heter hon som hjälper mig på vägen)
"Eyes on the price, Violet. Eyes on the price..."


ÅH ÅH ÅH!
Jag har hittat en ny låt som är en sån man verkligen kan spela om och om igen. Det har jag gjort nu i två timmar och jag mår inte ett dugg dåligt. And I'm in love.
And today's lovelist looks like this:
1. Jakob Lindgren
2. Regina Spektor - Fidelity

Ikväll är det äta ute med Tilda som gäller (var vi äter tänker jag låta stå oskrivet..) Sedan tänker vi avrunda kvällen med chill och myspys. Delvis på grund av att vila är bra för kroppen och delvis på grund av min säng måste vara tom efter klockan 06.00 imorgon bitti. Mornin'  AG:s!
Men najs ska vi ha det, Tildalein och Stinelin. Dock inte på Stenaline....

Godmorgon från bunkern

Klockan är lite över 9, jag sitter i filmsalen i den stora bunkern längst ner på Spyken och skriver början till ett inledande romankapitel. I denna bunker är det meningen att alla ska gömma sig ifall någon känner för att bomba skolan. Det känns verkligen tryggt att veta att om det skulle komma ett flygplan på oroväckande låg höjd flygande mot Spyken-tornet så kan man bara springa ner här och bomma igen den tjocka valvdörren, sätta sig med en kopp kaffe och bara chilla. Och dessutom vara säker på att överleva. De e najs!


Klockan är fortfarande alldeles för lite för en morgontrött författarhjärna att leverera bra idéer för kommande storverk. Ledsen kära Snygge-Martin, men jag kan tyvärr inte skriva vidare denna lektion. Den enda inspiration jag har är från det gråa regnet som öser ner över stan och mina sjukligt tunga ögonlock som skymmer min utsikt. Ingen rolig inspiration alls. 
Nä, jag vill sova!

Herr Ober, EIS BITTE!


sjuk och uttråkad

Alltså, det är väldigt märkligt. Jag tror nog fan att Gud existerar trots allt... 
Jag har haft sån ångest inför skolan, och dagarna innan skolstarten gick jag helt seriöst och önskade att något skulle få mig att slippa gå dit. Bara några dagar till liksom.... Och när man dessutom kommer dit på tisdagen med all ångest och tristess vakandes över axeln och blir meddelad om ett oförberett matteprov blir ju ens önskan om en plötslig naturkatastrof som tvingar mig att stanna hemma ännu starkare. Och vad händer? Jo, dagen efter när min mobil 06.50 barskt beordrar mig att stiga upp rusar jag upp, tar sikte på garderoben plockar fram mina Koola Anna jeans och min guldiga älsklingskofta. Men... när jag står där med mina plagg och stirrar ut i tomma intet som en fågelholk inser jag att jag är sjuk. JAG SKULLE MISSA MITT MATTEPROV! Så synd! Och jag fejkade inte en sekund, jag var sjuk på riktigt.
För det är faktiskt ganska nice att bara ligga o sova en hel dag, äta choklad och kolla film eller bara lyssna på regnet som smattrar på fönsterblecket och vinden som sliter sönder ens trädgård. Speciellt när man vet att ens älskade mattepolare sitter och plågar sina intellekt med något så totalt meningslöst som matematik. 

Det finns filmer man alltid ser på när man är sjuk, oavsett condition:

  • Moulin Rouge  -Eller i alla fall Elephant Love medleyt, Come What may och gråtscenen på slutet
  • Big Fish - Jag ÄLSKAR scenen med påskliljorna! Jag hade också smält som en isbit i öknen om någon rest genom hela USA för att skaffa fram flera hektar av min favoritblomma.                                "Sandra Templeton, I love you! And I WILL marry you!"
  • Shrek 2 - Detta är och förblir den bästa animerade film som skapats. Och - ja - den är förmodligen också den enda uppföljare som lyckats överglänsa sin föregångare. 


Idag har jag även lyckats snöa in mig i en ny artist. Idag är det Moby som fått denna ära. Jag måste ha världens knäppaste musiksmak. Framförallt med tanke på att mitt förra besatthetsobjet heter John Legend och innan dess Oasis. Men orka vara sådär jävla konservativ!
Och på tal om musik. Joina:
www.last.fm Fetaste musiksjaten ever, tror jag.


Ja, men, nu mina vänner, ska jag gå o sova vidare. Jag är ju bara nästan frisk....
tjarå.


VT-07

Guten Morgen! Ny dag och timmarna är alldeles för få innan man åter måste ta sig till Psyken. Usch, vad jag inte vill. Jag vill ha mer lov...! Men vad kan egentligen 80 skoldagar vara? Lite skolk, lite sjukdomar, lite bakfylla i slutet av året... Man skulle ju lätt kunna reducera dessa dagar en aning. Hold on. 

Underbart, den 14 juni 2007. Nämn detta datum och du får en våg av lyckorus att leta sig igenom varje del av min kropp. Det är en sån härlig känsla att känna att hela världen finns där och bara väntar på att få bli upptäckt. Och med nöje ska jag rusa bort från allt vad Lunds kommun med omnejd heter och bara skratta åt er stackare som tänker stanna där och bli alldeles mossiga.
Fast.... allt detta får väl bli uppfyllt efter ett tag av kneg på Värnhem. Men det är ganska mysigt att ta hand om förvirrade pensionärer och låtsas att man vet allt om den där jättedyra Chevré-osten rullad i aska som man egentligen själv äter lika gärna som en skål med hundmat. 

Idag ska jag och Sara plugga. Vi ska lära oss allt Kabbalah-religionen och varför Madonna och Britney hänger sig åt denna mystiska lära. OJ, intressesmurfen dansar av lycka...  

Men först så väntar min motionscykel samt MTV på mig nere i källaren. Hejdå, helgens drinkar!


6/1-07

Hej och goddag. Idag har jag alltså varit så pretto att jag skapat mig en blogg. För att verkligen göra den personlig har jag då även valt att använda stilmallen "bubblegum". Är det inte bara Stina Gardeståhl i ett rosafluffigt nötskal med strassdekorationer?
 I varje fall, idag är en ganska trög tröttdag. Ingen påtaglig bakfylla, dock. Trots diverse champagnedrinkar,  välförtjänta päronshots och vin. Min hals är ganska sliten, det tar på krafterna att sjunga Black Velvet på Molly's ibland... Särskilt när man inte är helt hemma i texten. Skönt att  Paris Hilt ....eeh ursäka.. Ellen fanns bakom mig som moraliskt stöd.  De ee naajs!

Idag ska jag, hör och häpna, ta min lata kropp till Bråhögsbadet och få den att utföra ett stenhårt syrapass. Well, drömma kan man alltid. Men i vattnet ska jag i alla fall. Det känns lite sorgligt att min framtid som simmare tämligen är oviss. Men jag ska i alla fall få mig ett eget litet gäng småbarn att leka djungel i bassängen med två gånger i veckan. Och det är alltid något:)  

Men.. nu ska jag förbereda min vältränade muskler inför ett stadigt träningspass. hum.

take care people