Tyskar och Svenskar i oknen

Sa, efter en ljuv sista vecka ute pa farmen beslutade vi tillslut att lamna den och bege oss vidare. Vart nasta stopp efter ett par chilla dagar pa hostelet Melaleuca i Darwin med BBQ och karlek tillsammans med vara ljuva skandinaviska superpojkar skulle bli Kakadu Nationalpark.

Sa hejda till dem, see u in Alice and Cairns. Hej Kaakaduu.
Helt javla amazing. En nationalpark storre an Sjalland fylld med krokodiler, sjuka faglar, giftiga ormar, vilda hastar ofantliga mangder wallbies och alla andra djur du kan tanka dig. och alla i size XXL. Naturen var otrolig. Dar fanns allt: djungel, stapp, halvoken, vatmark.. you name it. Allt var underbart....allt utom det mest forekommande djuret: namligen myggasen. Men det problemet loses (delvis) med enorma mangder myggspray.
Vi spanade aven in Aboriginal Rock Art i Ubirr och Nourlangie Rocks och for er som undrar; de AR magiska. helt otroliga. Vi fick aven en snabb-lektiin i aborginsk kultur och levnad. Sa intressant att jag var tvungen att kopa en bok om aborginsk historia. Och  ju mer jag lar mig om europas intrang i deras liv desto mer skams jag som en skabbig hund for mitt urpsung och min hudfarg. det gor ont att se de stackarna i ogonen pa gatorna. Aussie ar deras land och de hade sakerligen delat med sig frivilligt om de bara hade fatt lite respekt och forstaelse i utbyte.

Men i varje fall, ursakta mitt avbrott.

Tillbaka till Kakadu. Vi fick aven bada vid mest otroliga vattenfall och sjoar. Riktigt ljuvligt. Sen campade vi. Under bar himmel...tankte vi. Vi raknade inte med att den skulle oppna sig och slappa ut ofantliga mangder vatten over oss. Men asch, vi hade ju talt. Jo.. men aven forsedda med hal. Markte vi. Sa dar blev en skon och blot natt med uppvaknande i en lerpol. YUM. 


Men..tillbaka till Darwin tre dagar senare. Nu ville vi soderut. Vi ville ha annu mer varme, mer sand flugor och mindre myggor.

Och sa blev det. Vi och vara tyskor raggade upp en skon hippiesnubbe med en cosy turnebuss inredd med fluffiga kuddar och touched av en doft av rokelse. Snubben, aven kallad Robbie, delade hjartligt bensinkostnaden med oss och ca 26 timmar av ihardigt korade senare hade vi tagit oss genom halva landet. Resan var varm och svettig, den enda ACn vi hade var i form av nerrullade sidofonster. Roven varkte och kanslen forsvann, men hur coolt ar det inte att aka hippiebuss genom halva australien? Roadtrip bigtime.

Vi anlande till denna ljuva lilla hala (man far klaustrofobi efter tva dagar, dock) med stekande sol och skona aussies och en farvanande stor andel aborginer, som verkligen ar otoligt trevliga om man ger dem tid. Vi tog in pa Annies Place, det finaste och vanligaste hostelet pa hela resan, this far. Som sa passande ar foorsett med bilder av nakna valsvarvade man pa damtoan. we likeiliiike!

och sen hittade vi gratis internet, sa till oh med denna lata manniskan kunde uppdatera sin reseinfo. Saa, MASSA nya bilder finnes pa foljande lankar:
http://www.facebook.com/album.php?aid=31251&l=21cff&id=717721884
http://www.facebook.com/album.php?aid=31253&l=7c6f9&id=717721884
http://www.facebook.com/album.php?aid=31254&l=c4ee3&id=717721884

Imorgon bar det av till Kings Canyon, Kata Tjuta och ULURU - the biiiig stone.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha låter som ni har en fett skön vistelse i Aussie! Hippie ftw! Jag har kollat lite på bilderna och det är skitkul att se dem. Pallar inte skriva en vettig kommentar men sänder mycket kärlek genom cyber space!

PUSS

2007-11-27 @ 16:39:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback