Två timmars paus

Mitt liv går i 120 just nu, denna veckan är det mest jobbet som kör fort med mig. Och normalt sett brukar resten av livet tagga ner när jobbet taggar upp. Men inte fan vill jag tagga ner livet just nu. Nej nej nej.

Det får blir tills jag lägger mig ner och bönar om en plats på ett vilohem i skogen.

Åt för övrigt en otroligt prisvärd, god och tämligen kryddstark lunch på ett nyöppnat indiskt hak på Möllan idag.. Käften brann men själen njöt av en bamsebuffé för 59 kronor. God bless Möllan. God bless mat-dejter med Fredde=)

Dagens: Välkommen till Stinas Café! Idag har vi vår berömda Lök-Latte till specialpris. Passa få att få den med extra allt!

Iggy har ordet
Now I'm ready to close my eyes
And now I'm ready to close my mind
And now I'm ready to feel your hand
And lose my heart on the burning sand
And now I wanna be your dog
And now I wanna be your dog

Now I wanna be your dog

Dagens stör-moment
Meh, vad är grejen med att Bowies Aladdin Sane-cover helt plötsligt finns överallt? Var det nåt trendskapande ljushuvud som kom på att snubben är grym? Redan?

Jag menar, vi som har något bakom pannbenet har alltid vetat att snubben är ett geni. Det behövs inga modehajper för att motivera det, liksom.

Och självklarast av allt är ju att HM också gjort en t-shirt med detta motiv. (jag menar, denna jätterockiga klädkedja kör ju hårt på detta tema. The Clash, Sex Pistols... Men namnet Sid Vicious säger säkerligen inte dem ett smack) OCH tillverkar den i sitt överlägset sämsta material som krymper säkerligen 10 storlekar i första tvätten. De hade ingen 46:a, dvs INGEN i tillfredsställande stor storlek för mig som vill kunna tvätta mina kläder.

Fann även en tröja med samma motiv i den lilla murriga pop-butiken Esposito i Lund. (som jag personligen tycker är mer berättigad till att sälja Bowie-tröjor!)
Men självklart var den för stor. Och tillverkad i ett icke-krympande material.

Så jag fick ingen Bowie-tröja. Och känner mig i skrivande stund otroligt otrendig.

Men jag gillar David Bowie ändå. Sådeså.

Det snurrar i min skalle

-ÅÅH, har jag berättat att...
-Ja, Stina, jag vet..läste det på din blogg.
-Öh...okej.

-Tjeeena Stina!
-Tjaaa!
-Läget då? Har det hänt nåt kul? Jag har inte läst din blogg på länge, så jag har inte koll...
-Öh, ehh.. njae. Nä, typ inte. Så himla mycket händer det väl inte på min blogg iheller..? Eller..?

Det här fenomenet med strömmande media och bloggar är lite läskigt egentligen. Och ändå fortsätter jag att skriva om mitt faktiskt inte sådär jätteintressanta liv.. Och ni läser vidare. Lite kul ändå.Och för ert intresse, typ såhär känner jag mig just nu:

Happy helg

Hands down
I'm too proud for love
But with eyes shut..
..it's you I'm thinkin of

Lord almighty, helt underbar helg den här. Och inte är den slut än heller... I fredags drog jag till Kristianstand och fick nöjet att upptäcka åter ett nytt ställe där jag inte kände varenda människa som ragglade runt på trottoaren på jakt efter äventyr. Jag fick hänga med min bästa Sara, i hennes nya lya, träffa hennes überschöna K-town mates och äta hennes (mammas) ljuva pastasallad.
En del cider passerade min lever, men trots detta var det dags för barndop ända  nere i Sjöbo kl 13 dagen efter och stolta faster Stina fick se lille Stoffe bli Kristoffer Sven Nilsson  i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn.

Min kära mor var fadder och framme vid altaret och därmed var jag och min farsa lämnade totalt ensamma utan uppsikt på en bänk med massa kameror runt halsen och i händerna. Ensamma att hitta på bus, som vanligt. Ingen bra idé i en kyrka, med andra ord. Detta resulterade i ett frenetiskt fnittrande och en halvtimmes hård kamp för att stå emot ett ekande gapskratt med tårarna rinnande längs kinderna. Detta endast på grund av pappas kommentar när prästen höll barnet i en oroväckande vinkel över den vattenfyllda dopfunten:

"Plupp!"

Nej nej, det ÄR inte konstigt att jag blivit som jag är.

Jag måste nog träna mig i att hålla snällt i ett barn innan jag själv ger mig in i branschen.. Stoffe gillade inte mitt famngrepp.

Klös - min bästa katt
Detta urklipp med Morrgan och Klös hittade jag i Sydsvenskan och det har suttit upphäftat på dörren till mitt rum i hur många år som helst. Därav slitaget. Jag blir lika lycklig varje gång jag läser den.
Varför kan inte alla vara som Klös?

Ed, ed, edddiieeee

You only call me when you're drunk
I guess you have me on speed-dial
For your eyesight is too blurred, to text me any words

As dreamers we'd scream all the songs
That we'd known all our lives off the roofs of the city bankers
Break in the windows, burn all the documents

Rich daddy's boys bunch of...

Min Gud

Nu kommer det där murriga vädret igen, gråskala, höstlöv, vinande vindar. En känsla av en slags bekväm uppgivenhet. Man går liksom i ide. Och då kommer han alltid tillbaka till mig, den hitills enda Mannen i mitt liv. (trots sin fru och sitt barn) Han, den enda vars ord kan få mig att gråta när jag är glad och le när jag är ledsen. 
Fuck all funkig elektro och stenhårda rockdängor. Ed Harcourt är och förblir min kung. Now and forever on. 


En ledig onsdag i oktober

ÅH, vad jag älskar denna känslan.. Känslan av att ta tag i livet. Att känna att jag själv styr mitt liv dit jag vill ha det. Det största och tyngsta steget av alla är alltid det första, sen går det lite av sig själv liksom. Inklusive motgångar givetvis, men utan dem hade man aldrig kommit nånstans. Det skriver jag under på.

Men mina planer förblir opublicerade ett tag till. Erfarenheten säger också att planer tenderar att ändras med tiden.. Även om jag nog vet vart jag vill att det ska bära. I stora drag:)


Men en sak vet jag, och det är att såna här höstiga, ruggiga kvällar inomhus med päronkaka med kanel (utan polkagrisar...) kaffe, te och myspys samt Tilda lätt är en av mina bästa kvällar.
Jag vet att änglar finns. Och själsfränder. Ibland får man bara acceptera det övernaturliga.

  


Vad vore livet utan min mor?

Supertrion familjen Gardeståhl sitter ihopkurade i tevesoffan tisdagen den 14e oktober. Klockan är 20.00 och Stina slår över till SVT2 där Rakt På med K-G Bergström just börjat. Deras 46 tums tv är som bekant inte alldeles för liten och halva vardagsrummet lyses upp av Fredrik Reinfeldts och Mona Sahlins tämligen välkända ansikten och kvällens partiledardebatt ska just ta form.

Stina: Vill ni också se detta? Annars kollar jag på min egen tv..
Micke: Jadå, det spelar ingen roll..TItta du.
Stina: Du då mamma..?
Gull-Britt halvt sovande, halv vid medvetandet ser in i teveskärmen: Öhhm...vad är detta? Packat och Klart..?

Jag älskar min mamma. 

You go, girl!

Handen på hjärtat. Jag har aldrig förut läst Blondinbellas blogg. Men när jag läste att hon skulle sluta fick jag plötsligt för mig att läsa lite. Kollade igenom lite sådär briefly. Grym tjej och allt det där, har koll på det mesta, skriver bra, berör rätt ämnen, snygg..trevlig. Provocerar lagom mycket för att skapa uppmärksamhet.. Ja, hon har typ allt. Jag förstår helt enkelt att folk läser.

Men det som störde mig mest är alla superjantesmittade avundsjuka människor som kommenterar hennes inlägg.. God damn it! Varför påstå att hon är ytlig och på något vis dålig eller egoistisk när hon lägger upp bilder och undrar vilken svindyr designerklänning hon vill ha på festen i helgen? Inte fan hade nån bölat på någon som lagt upp ett gäng HM-paltor, liksom. Jag menar, tjejen har råd, låt henne använda pengarna till det hon vill. 
Varför påstå att hon inte är värd sin uppmärksamhet, att hon blivit känd på fel sätt för att hon nått Sverige genom sin blogg? Finns det några osynliga regler för äkta kändisskap och publicitet? Så vitt jag vet är allt tillåtet sålänge det sker inom lagbokens pärmar.. 

Och varför varför varför får man inte unna någon annan framgång utan att kritisera? Varför varför får man inte lov att tro på sig själv, pusha sig själv när ingen annan gör det? Orden "Jag är bra" är för de flesta synonyma med orden "DU är dålig." eller "DU är sämre än jag". VARFÖR? 

Inte för att jag själv tänkte bli blogg-brud som tjänar pengar. Men jag tror på mig själv och det jag kommer göra en dag. På min grej, liksom. Lika mycket som jag tror på din grej.
Och lika mycket som jag kan bry mig om dig måste jag bry mig om mig själv. Annars pallar jag inte. See?

Varför fattar folk inte? Jag blir så ledsen i ögat.  

Jag är ganska duktig när jag vill

Den är stor, tung, tjock och har säkerligen en miljon sidor. Den är tråkig och framkallar ångest bara just på grund av faktumet att den måste läsas. Måste som i skillnaden på liv och död liksom. Som nån sorts ondskefull bibel som man måste kunna utantill. Den ligger just nu i mitt knä och skriker på mig att läsa den och ta till mig dess fånigt pedagogiska upplägg... Istället riktar jag min uppmärksamhet till min dataskärm och försöker låtsas att den inte existerar. Går sådär..

Körkortsboken måste läsas för att uppnå det där rosa jävla plastkortet. Den praktiska biten är av nån anledning minst tusen gånger roligare. Blää.

 

För övrigt har jag startat en smygkarriär som kock.
Dagens rätt: Örtig vildgåspytt med zucchini och rödvinsstekta kantareller med limesås. Och du, jag lagade det själv, utan recept, från hjärtat och ända från scratch!

Up urs med makaroner och mamma scans köttbullar! 

Klyschor kan vara rätt nice ibland..

En hel predikan av klichéer riktade till mig föll ur en enda mans mun på mindre än två minuter häromdagen på busshållplatsen vid Värnhemstorget:

-ÅH, vilken solstråle! Du bländar mig! Du borde ha en varningsskylt.. Ja, det borde du. Och på den skulle det stå: Varning! Fallrisk!.. Ja..och och.. Jag tror förresten jag vet vem du är!

-Men..ja.. oj..ehm..tack. Vad snäll du är.. Åh, jaha, gör du?

-Du är Afrodite!

-Njaa, haha, jag tror nog du misstar dig där faktiskt. Hon är nog lite för gammal, va? hehe..ehm.

-Okej..Men jag vet vem dina föräldrar är då! Afrodite och Zeus! Vet du hur jag vet det??

-Åh, haha. Nä..?

-Det måste ju krävas två gudar för att skapa en gudinna. Se på dig!

-Men herregud, sluta nu. Jag vet inte vad jag ska säga. Så snäll du är.. Åh, där kommer min buss, jag måste tyvärr gå nu, men.. ha det bra!

-Ja gör det! Och keep on shining!

Alltså, visst, killen hade nog inte alla pommesen på tallriken och jag var nog inte den enda kvinna han överöste med sina starka ord den dagen. Men.. lite gulligt var det ändå. Det här med söta oskyldiga komplinger från random män helt utan underliggande antydan till sexuellt umgänge är ju inget som hör till min vardagsmat i allafall.. 
Vad hände med Romeo, liksom?


Ett huvud med explosionsrisk

Mina arbetstider gör mig tämligen..rubbad. Att ha uppvakningstid kl 5 som norm får dig faktiskt att vakna okristligt tidigt även de dagar du skonas från mobillarmet.. Även en partykväll till trots. Inte för att jag på minsta sätt vill klassa mig själv som normal, men vem fan går upp kl 7 frivilligt en lördag?!

Även om gårdagens party slutade rätt tidigt på grund av mitt huvud som är läskigt nära en explosion. Och min kropp som skriker "Infection inside - VILA STINA!!".. Men är man bara ledig varannan helg så är man. Men ja..måste ju erkänna att det går sådär att trotsa kroppen just nu. Jag känner att den misstänkta bihåleinflammationen är ett faktum.

Men hey, lite pencillin och vila. Over and done.

Jag älskar den svenska hösten och har inte något emot kyla sålänge man får ha ordentligt med kläder. Men jag hatar att vara konstant krasslig, snuvig, förkyld och halvsjuk. Daaaamn. 

Svennes och Maddes underverkJust nu längtar jag efter min släkt. Mina bröder med flickvänner och barn. Och nästa sak att se fram emot är min nyaste av sex underbara brorsbarns dop -  Stoffe (närmare bestämt Kristoffer). Jag bara älskar min titel som Faster Stina. 

Nu ska jag väl göra något lugnt, avkopplande och vilosamt , typ baka en kaka.. Eller nåt. Kanske.

Ibland kan man inte sluta undra varför..

"40-årig kvinna påkörd utanför Spyken i Lund. Hon fördes till sjukhus och avled senare av sina skador."

Man läser, tar åt sig en smula men tänker: Usch, stackars kvinna, stackars chaufför, stackars anhöriga... Stackars dem.  De där som man inte känner, de för oss fiktiva personerna beskrivna i en tidning som - vilket man oftast inte reflekterar över - faktiskt speglar verkligheten. Det som beskrivs händer verkligen. Det kan vara vem som helst, någon du känner - till och med någon du tycker om. Men hur stora är oddsen, tänker du där du sitter med din trygga frukost och morgontidning.

Jag minns när en lite rundare Maggan ett par månader innan min student stolt meddelande att hon minsann skulle bli mamma för tredje gången och att hon skulle lämna oss ett tag innan terminens slut. Fruktansvärt sorgligt, tyckte jag. Maggan som är en sån underbar lärare och just en sån jag behöver för mina sista betygs-pepp. Under två år på Spyken hade hon varit en av de få faktorer som faktiskt hållt min motivation uppe. Men, självklart unnade jag henne detta. Vem gör inte det? Och mina betyg blev ju inte direkt dåliga iheller. Maggan drog och vi pratade aldrig igen. Men hon fanns alltid kvar i minnet som den där sköna läraren i Kulturhistoria...
Och ett och ett halvt år senare så läser man tidningen, hör ryktena, pusslar samman, blir orolig och får slutligen sina farhågor bekräftade...
Livet är så förbannat jävla orättvist ibland.

Maggan, vi tänker på dig, vi tänker på din familj - det gör vi säkerligen allihop. Vila i frid.  

Updates från svullot

Vaknade imorse - min första lediga dag på en vecka- och kunde konstatera att... jag hade ont ungefär...överallt. Jag kännde mig som Robban såg ut efter att han gosat för mycket med en mango. Väldigt jättesvullen  Känns nu som jag väger 200 kilo (där huvudet säkerligen står för hälften) och min mamma säger att jag ska bli sjuk. IGEN. 

Tog mig dock till andra sidan mitt stora Dalby och körde idag min tionde körlektion. Och farbror Sven påstod sig tro hårt på mitt körkort innan Asien. (HEPP!) Sven är en bra karl..

Varpå jag åt en mesig kalkonmacka tillsammans med min underbara och afrikanska halva till vän som fick dåliga räkor på sin macka. Hennes mamma tycker nog att jag är dålig som återigen sätter massa radikala flyktidéer i hennes dotters huvud. Frågar du mig tycker jag däremot att jag är ganska bra... :)
 
Och jag ska vara vaken igen om 8 timmar i skrivande stund. Och min tankeverksamhet är ungefär lika strukturerad som detta inlägg.

Godnatt.  

Lisa Hansson, min förebild och idol

LÄSLÄSLÄS! Vi kommer va MINST lika tuffa som hon: http://lisax4.blogspot.com/

Försvarstal till Mannen

168 centimeter lång och ca 58 kilo tung mötte jag idag en stor utmaning. En utmaning i form av två europapallar fyllda till tre meters höjd med lådor lika höga och garanterat minst lika tunga som jag själv. Dessa pallar skulle jag sedan med hjälp av en handtruck (jag är inte direkt världmästare i i truckkörning - inte ens när det gäller en sådan utan ratt och motor) transportera genom hela lagret och lasta av alla mysiga lådor, en efter en... Innan jag ens börjat lasta av lådorna började svetten lacka. Jag kom så långt som fem meter från urpsungsplatsen när takhöjden plötsligt sjönk till cirka 2 meter och 55 centimeter och därmed för lågt för mina lådor. Så då var det bara att börja packa av. Jag stönar, jämrar mig och suckar när en fin dam som packar upp varor från något choklad-företag rusar förbi. Hon har fint permanentat präkigt lagt hår, dyra guldsmycken, proper sminkning samt små handskar för att skydda sina kvinnligt långa naglar från de slitande chokladförpackningarna...

-Åhh, stackars liten! 
-Ja, inte fan var det Einstein som lastade upp grejorna på dessa pallarna..
-Nej, men det var garanterat en karl! Det lovar jag dig! bittert ansiksuttryck
-Öhh..? Varför?
-Men, det förstår du väl!

Ännu bittrare efter ett missat fan-vilken-pest-mannen-är-medhåll ger hon mig ryggen
 

En annan gång satt jag och småpratade med en av mina käraste kollegor då vår personaltoalett kom på tal. Eftersom damernas toa är under ombyggnad måste vi alla dela på herrarnas. Nemas problemas, tyckte jag. Toalett som toalett, det jobbigaste är ju att män tenderar att bajsa mycket längre än kvinnor, men annars är det lugnt.

-Ja, och att de ALDRIG kan lära sig att fälla ner sitsen! Jag menar, hur svårt kan det vara? Så JOBBIGT det är att behöva fälla ner den HELA tiden. SUCK!
-Mmm.. Otroligt jobbigt verkligen, tar säkert en halv sekund att ta fram handen och putta ner sisten. Om du är långsam, vill säga..

Överallt pratar människor av det kvinnliga könet om hur grisiga, slarviga och framförallt hur genomgående onda precis alla män är. De ligger med din bästa vän, de bedrar dig och städar aldrig huset. De tar aldrig ansvar, de är lata och skämmer ut dig för dina vänninor när de inte har rakat sig och bär omoderna kläder när de ska handla mjölk i närbutiken. De är inte nöjda med din kropp när de läser tidningar med bilder på lättklädda kvinnor. De är otrogna när de spanar på den heta F-kupe-blondinen i baren. Och de orkar aldrig lyssna på dina känsloutspel om din elaka kompis som köpte likadan klänning som du utan att fråga. Vilka SVIN de är. USCH!

Jag menar, brudar, ärligt. Varför inte bara inse att vi ÄR olika? Tror ni inte att de är sjukt lessa på ert tjat om dina tjocka lår, dina överdrivna analyser av ert förhållande och i din det närmsta militäriskt noggranna  vana att ringa honom MINST tio gånger om dagen när den stackaren äntligen fått en stunds andrum för sig själv.
KIllar behöver över lag en lite större dos av sexualitet än kvinnor. De har med hormonerna att göra. It's due to nature, babe. 
Snubbar känner sig inte värdelösa när de inte bäddar sängen varje morgon och mår inte sämre av att leva på junk-food då och då. De pallar inte bry sig om dina svallande känslor dygnet runt. De tar det som det kommer. Helt hälsosamt. Helt naturligt. Och framförallt, de TÄNKER inte alltid som kvinnor. PUNKT.

Och ärligt, har du aldrig varit otrogen, fantiserat om andra män eller levt dubbelliv någon gång? Tror nästan det, ey?

Vill ni ha respekt, så ge respekt. Mannen är Guds gåva till kvinnan.

Och pojkar, jag älskar er, fast ni är puckon. Och jag kan också vara lösaktig, samvetslös och skita i att bädda ibland. Faktiskt. 


Veckans enda lediga dag

We lay on the bed there
Kissing just for practice
Could we please be objective?
Cause the other boys are queuing up behind us
A hand over my mouth
A hand over the window
Well, if I remain passive and you just want to cuddle
Then we should be ok, and we wont get into trouble
Cause we're seeing other people
At least that's what we say we are doing...Resan bokad.. Betalad. 
Smärtsamt underbart. Visserligen är det ett helt halvår kvar. Men gud vad jag längtar. 24e mars 2009 kommer bli magisk. Tilda, Matilda & Stina - cus we're gonna rule them all.