Vara ogon borjar nastan bli sneda..

Vi ar sa galet japanska..

Vi ater sushi (till och med Matilda som inte ens gillar fisk - cred till henne). Vi badade i en Onsen - ett typiskt japanskt hett bad, ca 45 grader varmt, som varms upp av naturliga varma kallor lite overallt i detta avlanga land. En parantes har ar att - for er som inte visste det - Japan har procentuellt mycket fler varma kallor an sjalvaste Island. Det ni. Detta var i vilket fall en intressant upplevelse i form av en nakenschock (inga badklader har inte) tillsammans med ett tjugotal japanska kvinnor i alla aldrar som valt att komma hit denna kvall och dela vatten med oss. Innan vi fick hoppa i blev vi tilldelade en pall (fran en hog som alla kvinnor delar och satter sina nakna bakdelar pa) och en skal samt tva kranar med vatten. Med dessa redskap samt tval tvattade vi forst av oss innan vi antrade det heta vattnet som faktiskt -framst enligt Stina med stalhuden som ar immun mot hoga temperaturer - valdigt behagligt. Och vi blev lagom groggy och fick efter detta en skon natts somn.

Men det mest japanska av allt var nog anda dagens aktivitet. Namligen sumobrottningen - detta landets allra storsta sport. Japaner spelar och satsar pengar pa flaskiga man sasom vi i Sverige gor med travhastar. Fyra jatteturneringar a cirka 14 dagar halls varje ar i Tokyo, och hela japans sumo-liga med fans intar stan. Flyt som vi hade prikade vi saklart varens turnering och lyckades fixa biljetter for cirka 160 svenska kronor. Helt okej. Vi traffade till och en hitflyttad sumo-besatt amerikanska som hjalpte oss med allt. 
Vi ar valdigt nojda med att ha sett en dags sumobrottning, men helt arligt ar det inte varldens mest givande sport om man inte ar insatt.. Varje duell, som enbart bestar av en rond som varar i max 10 sekunder, borjar med cirka fem minuters religiosa ritualer i form av stamp i marken, armstrackningar, saltkastning och drickande av renande vatten. Och innan dess ska en snubbe forst kalla uppp brottarna genom att hogt sjunga deras namn med en solfjader i handen. Och runt dem springer en liten snubbe och sopar bort saltet som brottarna kastat ut... Brottar-ringen ar uppbyggd av sand och tar cirka tre dagar att gora. Och om en kvinna ens ror vid denna ar hon valdigt syndig och skapar stor uppstandelse omkring sig. 

Som sagt, inte varldens mest givande, men det ar riktigt haftigt att ha sett denna knasiga sport live dock.

Imorgon bitti vantar en gigantisk fiskmarknad dar de aktionerar fisk som ska toppa morgondagens bli sushi och sashimitallrikar i Tokyo. Fish-lovers in paradise, ey?

 


Kommentarer
Postat av: Carro

Hej Hej, kul att du svara. Så Japan alltså måste va en hel del massa att se. Men åker du bara runt alltså eller jobbar du med? Hur länge har du varit ute och åkt och vart? Älskar att åka och kring, Har inte gjort det så mycket men va i Ayia Napa förra sommaren och jobba och nu är jag i Norge. Så Australien nästa har vi planerat. Ja i Australien ska vi jobba har vi planerat, funderar på Surfers Paradise har du varit där? Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback